گوشی از فضائل علی و فاطمه علیهم السلام
فاطمه (س) بسان آفتابى بود که از پس ابرها بدر آید ١و على (ع) در هیأت، هم در تنیدگى عضلات و هم در نرمى و چابکى اعضا، شیر را مىمانست.
١) ١٣/٣۵٧ چ نجف) ، دلائل الامامه:١٠، اعلام الورى:٩٠، روضه الواعظین
فاطمه (س) در ظاهر و کردار و سخن شبیهترین مردم به رسول خدا *٢(ص) و على (ع) دروازه شهر علم ٣و برادر همدرد و همراه *١و جامع فضیلتها و نیکو کردارىها و وارث دانش و حکمت *٢وى بود.
*١) -تاریخ طبرى:۴/١١٧،
*٢) -المعجم الکبیر:٢٢/٣٩٧ ح ٩٨۵
در کتاب ذخائر العقبى محب طبرى آمده است: «ابو بکر از پیامبر (ص) فاطمه را خواستگارى نمود. رسول خدا (ص) به او فرمود که قضا هنوز نازل نگشته است. آنگاه عمر وى را خواستگارى نمود و پیامبر (ص) همان پاسخ به دوست او را تکرار کرد و سپس عدهاى از بزرگان قریش نیز وى را خواستار شدند که پاسخ پیغمبر (ص) یکى بود.» ١همچنین سید محسن امین به نقل از امام احمد (ابن حنبل) در کتاب الفضائل ٢و از واقدى ٣مىآورد که آن دم که على (ع) به خواستگارى فاطمه (س) آمد رسول خدا به وى فرمود: خوش آمدى اى على، این جبراییل است که مرا خبر نمود که خداوند ترا به ازدواج فاطمه درآورده است. ١
شیعه نیز روایت کرده که پیامبر (ص) فرمود: «لو لم یخلق اللّه علیا ما کان لفاطمه کفء.» ٢یعنى اگر خدا على (ع) را نمىآفرید فاطمه (س) همتا و کفؤى نداشت» .
٣) -مناقب على بن ابى طالب ابن مغازلى:٣۴۶.
1)بشاره المصطفى:١٣۶ و ١٧۶ و ١٧٩ و ٣٢٨ چ نجف
٢) -امالى شیخ طوسى:٢٧، مناقب ابن شهر آشوب:١/٩٣